فناوری نانو – بررسی اجمالی چارچوب موجود برای ارايه حدود مجاز مواجهه شغلی و دستهبندیهای آن برای نانو اشياء و انبوهه وكلوخههای آنها
Nanotechnologies- Overview of available frameworks for the development of occupational exposure limits and bands for nano- objects and their aggregates and agglomerates (NOAAs)
شماره:
15523
سال انتشار:
1397
نانواشیاء، انبوههها و کلوخههای آنها (NOAAs) نشان دهنده زیر مجموعهای از مواد ذرهای است که میتوانند در هوا پراکنده شده و از طریق مواجهههای تنفسی منجر به ریسکهای سلامتی شوند. نانولولههای کربنی شامل ساختارهایی با یک دو یا سه بعد خارجی در شکلهای کروی، لیفی، لولهای و یا موارد دیگر به عنوان ساختارهای اولیه و در مقیاس نانو از حدود تقریبی ۱ نانومتر تا ۱۰۰ نانومتر هستند. NOAAS به صورت ساختارهای اولیه منفرد در مقیاس نانو و / یا ساختارهای انبوهه و کلوخه با ابعاد بزرگتر از ۱۰۰ ناتومتر هستند. انبوهه متشکل از ذرات بهم جوش خورده یا پیوند قوی و کلوخه، مجموعهای از ذرات ساختارها با اتصالات سست است.
هدف از این استاندارد توصیف یک چارچوب کلی برای ارایه حدود مجاز مواجهه شغلی، یا دسته بندیهای مواجهه شغلی برای یک یا دستههایی از NOAAS با سطوح مختلفی از دادههای موجود است. برای پیشگیری از بیماریهای شغلی OEBS و OEL ابزارهای مهمی هستند. حدود مجاز مواجهه شغلی تاریخچه طولانی در بهداشت صنعتی دارند و بر اساس مطالعات بر روی کارگران یا حیوانات آزمایشگاهی شکل گرفتهاند و برای به حداقل رساندن احتمال اثرات زیانآور ناشی از مواجهه با مواد بالقوه مخاطرهآمیز در محیط کار پایهگذاری شده اند. یک OEL عموما خاص یک ماده است (اگرچه گاهی اوقات به صورت عمومی بیان میشود مانند گردوغبارها) برای ایجاد یک OEL ممکن است دادههای کافی در دسترس نباشد به ویژه برای مواد NOAAS که در فناوریهای جدید استفاده میشود. برای موادی که برای آنها OEL ارایه نشده است به منظور بیان تبادل اطلاعات مخاطره و تصمیم گیری در خصوص کنترل مواجهه سالهاست که از دسته بندی مخاطرات استفاده میشود. دسته بندی مواد مذکور براساس دادهای محدود سم شناسی حاصل از مطالعات حیوانی انجام میشود دسته بندی مخاطرات عموما شامل دستههای کیفی با دامنهای از کمترین تا بالاترین شدت اثرات است بنابراین دسته بندی مخاطره نشاندهنده محدودهای از سمیتهای بالقوه برای یک ماده خاص یا دسته ای از مواد است. برخی از دسته بندیهای مخاطرات شامل OEBS مرتبط نیز میشود. اصطلاح OEB یک اصطلاح کلی و عمومی برای دامنهای از تراکم مواجهه است که در دستهبندی مخاطرات استفاده میشود دسته بندی مذکور با دامنه پتانسیل مخاطرات مرتبط است. برخلاف OEB دسته بندی مخاطره دامنهای از تراکمهای بالقوه یک ماده یا دستهای از مواد است که کارگران ممکن است در سناریوهای شغلی مشخص با آن مواجهه یابند. میزان مواجهه برپایه عواملی مانند مقدار NOAA که استفاده یا تولید شده ماهیت فرآیند و شکل NOAA از جمله غبارزایی است. در دستهبندی اقدامات کنترلی دسته بندی مخاطره و مواجهه برای تعیین دستهبندی اقدامات کنترلی برای هر سناریوی شغلی خاص با هم ا ادغام میشوند.
بخشی از برنامه عمومی ایمنی و بهداشت شغلی OELS OSH و OEBS هستند و برای شناسایی و تعیین ریسکهای ایمنی و بهداشتی مرتبط با یک فرآیند یا وظیفه خاص طراحی نشدهاند در واقع OELS و OEBS برای ارایه یک برنامه ایمنی و بهداشتی شغلی مبتنی بر سلامتی به منظور ارزیابی اثربخشی کنترل مواجههها و دیگر اقدامات مدیریت ریسک در نظر گرفته شده است. ارزیابی مواجهه با نانومواد شامل نانومواد کربنی مانند فولرن، گرافن نانولولههای کربنی تک جداره و چند جداره اکسیدهای فلزی تیتانیوم دی اکسید سیلیسیم دی اکسید، اکسید روی، اکسید آهن و فلزات نقره) و نانوذرات طلا به صورت یک چالش در حوزه بهداشت حرفهای باقیمانده است و مطالعات نسبتا کمی بر روی ویژگیهای مواجهه در محل کار با وجود دارد روشهای نمونهبرداری و تجزیه و تحلیلی که توانایی اندازهگیری با صحت نانومواد را داشته باشند. هنوز در حال توسعه هستند. اکثر وسایل نمونه برداری مانند شمارشگر ذرات برپایه متراکم شدن و شمارشگر نوری ذرات که تراکم عددی ذرات هوابرد را سنجش میکنند نمیتوانند مواجهههای محیطی به نانوذرات زمینهای را از NOAA در محیط شغلی افتراق دهند. اندازه گیری CNTS و CNFS هوابرد با استفاده از دستگاه سنجش روبشی اندازه ذره گاهی اوقات به دلیل قوس الکتریکی ناشی از بار کلوخههای CNT و CNF هوابرد در تجزیهگر افتراقی میتواند به صورت یک چالش منحصر به فرد نمود پیدا کند. اگرچه گروههای مختلفی در حال تلاش برای اندازه گیری و شمارش ساختارهای CNT با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری و یا سایر روشهای میکروسکوپی هستند. اما هنوز هیچ روش استانداردی برای اندازه گیری و شمارش ساختارهای CNTS وجود ندارد. به علاوه تعیین تراکم جرمی CNTS و CNFS براساس اندازهگیری کربن عنصری به صورت یک چالش باقیمانده است دلیل این امر، حضور منابع دیگری از کربن عنصری در محیط کار مانند مواد چندسازه (کامپوزیتی) آلی، آلودگی هوا و سوختهای دیزلی است که میتوانند در تعیین مواجهه با CNT و CNF مداخله ایجاد کنند. روشهای علمی و فنی مورد استفاده برای تعیین حدود مجاز مواجهه ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند. این امر میتواند منجر به ناهمگونی در حفاظت از کارگران از کشوری به کشور دیگر شود. از این رو داشتن یک چارچوب ارزیابی ایمنی و بهداشتی استوار برای NOAAS به جهت هماهنگسازی روشهای علمی مورد استفاده در ارایه OELS یک ضرورت و شامل استفاده از بهترین شواهد موجود برای تعمیم بین گونهها و مشخص کردن نوع دادهها و عدم قطیعتهای موجود در تعیین حد مجاز مواجهه شغلی است. این استاندارد یک برنامه همکاری مبتنی بر علم را برای ارزیابی چنین روشها و دادههای شغلی فعلی ارائه میدهد. احتمالا میتوان از روشهای فعلی ارزشیابی ریسک برای NOAAS هم استفاده کرد. اگرچه محدود بودن دادههای مخاطرات سلامتی برای بسیاری از NOAAS و تنوع قابل ملاحظه انواع NOAAS ساخته شده، سبب ایجاد چالش در ارایه و تکمیل OELS برای هر یک از NOAAS شده است. هرچند تاکنون تعداد کمی از OELS و OEBS برای NOAAS خاص ارایه شده است که توسط یک ارگان حکومتی به صورت تایید نشده است. یک پایه و اساس بهداشتی برای تصمیمات مدیریت ریسک شامل انتخاب و ارزیابی گزینههای کنترل مهندسی، روشهای استاندارد OELS و EBS برای NOAAS ، ارزیابی شواهد مرتبط به مخاطرات بالقوه NOAAS در محیط کار است یکی از اهداف این استاندارد شناسایی شباهتها و تفاوتهای موجود در روشهای مورد استفاده در ارایه OELS است. این ارزیابی ممکن است منجر به بهبود در روشها برای تعیین حدود یا دسته بندیهای مواجهه شود.
این استاندارد مروری جامع بر آخرین وضعیت ارایه MOELS و OEBS برای NOAAS دارد. رویکردهای فعلی برای ارزیابی دسته بندی مخاطرات پیش فرض در غیاب دادههای توکسیکولوژی اختصاصی NOAA شرح داده شده است. این رویکردها براساس راهبردهای فعلی دستهبندی اقدامات کنترلی و مخاطرات مانند مواردی که در استاندارد 2-12910 ISO/TS ارایه شده شکل گرفته است. در این استاندارد، وضعیت فعلی روشها و دادههای استفاده شده در ارایه OELS و OEBS برای NOAAS به همراه ارزیابی آن روشها در توسعه و تکمیل OELS فعلی شرح داده شده است. همچنین رویکردهای قطعی برای اقتباس OEBS برای NOAAS مانند آنهایی که براساس نحوه عمل زیستی و خصوصیات فیزیکی شیمیایی هستند و دارای دادههای محدود میباشند نیز مورد بحث قرار گرفته است مبنای چارچوب شرح داده شده در این استاندارد. ابلاغیه رویکردهای هوشمندانه NIOSH برای ارایه OELS یا OEBS برای نانومواد مهندسی شده است. این استاندارد سایر گزارشهای علمی را نیز مدنظر قرار داده است.
اولین مخاطبان هدف این استاندارد متخصصان بهداشت و ایمنی در دولت صنعت و دانشگاه است که تخصص لازم برای ارایه OELS و OEBS را براساس رهنمودهای این استاندارد دارند. به علاوه، رویکرد مبتنی بر شواهد بیان شده در این استاندارد ممکن است برای ارزیابی و یا تایید شماهای فعلی دسته بندی اقدامات کنترلی و مخاطرات و نیز برای تشخیص خلاء دادههای کلیدی مفید باشد برای دسته بندی اقدامات کنترلی به اطلاعات در زمینههای دسته بندی مخاطرات و مواجهات نیاز است. به همین نحو، ابزارهای دسته بندی اقدامات کنترلی تایید شده به طور گسترده مورد استفاده خواهد بود زیرا این ابزارها نیاز کمی به منابع و تخصص دارند (نسبت به ارزشیابی ریسک) جامع و برای گروه وسیعتری از افراد و مشاغل کوچک در دسترس است بنابراین این استاندارد میتواند به صورت مکمل برای استاندارد 2-12910 ISO/TS در زمینه دسته بندی اقدامات کنترلی برای نانومواد در نظر گرفته شود که در آن چگونگی فرآیند ارجاع نانومواد به دسته بندی مخاطرات مواجهه شغلی در غیاب شواهد علمی کافی برای ارایه OEL خاص توصیف شده است. به دلیل اختلاف در روشهای مورد استفاده توسط محققین بعضی از روشهای ذکر شده منجر به نتایجی میشود که متناسب و منسجم نیستند. در این موارد نتایج متنوع استفاده از اطلاعات، تعیین مطمئن میزانهای مواجهه را دشوار میکند. تلاش برای شناسایی روشهایی که منجر به نتایج صحیح و سازگار شود فراتر از محدوده این استاندارد است. در مواردی که روشها منجر به نتایج متنوع باشند. امید است که این استاندارد منجر به ارایه روشهای مکمل و سبب پیشرفت و بهبود شود برای تعیین میزانهای مواجهه و دسته ها میتوان به این بهبودها تکیه کرد.
اهداف این استاندارد شامل:
-توصیف چارچوب موجود مبتنی بر شواهد جهت ارایه OELS و OEBS برای NOAA ساخته شده.
-بررسی دادههای در دسترس کنونی و سایر رویکردها و روشهای مورد استفاده (به طور مثال مواد معیار و میزانهای مواجهه معیار) در تصمیم گیری مدیریت ریسک شغلی NOAAS
پیش بینی میشود که این استاندارد در ارایه و تکمیل روشهای استاندارد ارزشیابی مخاطره و ریسک کاربرد داشته باشد و ارزیابی سیستماتیک ریسک بالقوه بهداشتی ناشی از مواجهه شغلی با NOAAS را تسهیل نماید.
هدف از تدوین این استاندارد
هدف از تدوین این استاندارد بررسی اجمالی روشها و فرآیندهای در دسترس برای ارایه حدود مجاز مواجهه شغلی و دسته بندیهای مواجهه شغلی برای نانواشیاء ساخته شده و انبوهه و کلوخه های آن، به منظور استفاده در تصمیم گیریهای مرتبط با مدیریت ریسک بهداشت شغلی است.
شماره استاندارد ملی ایران:
15523
سال انتشار:
1397
فناوری نانو – بررسی اجمالی چارچوب موجود برای ارايه حدود مجاز مواجهه شغلی و دستهبندیهای آن برای نانو اشياء و انبوهه وكلوخههای آنها
Nanotechnologies- Overview of available frameworks for the development of occupational exposure limits and bands for nano- objects and their aggregates and agglomerates (NOAAs)
نانواشیاء، انبوههها و کلوخههای آنها (NOAAs) نشان دهنده زیر مجموعهای از مواد ذرهای است که میتوانند در هوا پراکنده شده و از طریق مواجهههای تنفسی منجر به ریسکهای سلامتی شوند. نانولولههای کربنی شامل ساختارهایی با یک دو یا سه بعد خارجی در شکلهای کروی، لیفی، لولهای و یا موارد دیگر به عنوان ساختارهای اولیه و در مقیاس نانو از حدود تقریبی ۱ نانومتر تا ۱۰۰ نانومتر هستند. NOAAS به صورت ساختارهای اولیه منفرد در مقیاس نانو و / یا ساختارهای انبوهه و کلوخه با ابعاد بزرگتر از ۱۰۰ ناتومتر هستند. انبوهه متشکل از ذرات بهم جوش خورده یا پیوند قوی و کلوخه، مجموعهای از ذرات ساختارها با اتصالات سست است.
هدف از این استاندارد توصیف یک چارچوب کلی برای ارایه حدود مجاز مواجهه شغلی، یا دسته بندیهای مواجهه شغلی برای یک یا دستههایی از NOAAS با سطوح مختلفی از دادههای موجود است. برای پیشگیری از بیماریهای شغلی OEBS و OEL ابزارهای مهمی هستند. حدود مجاز مواجهه شغلی تاریخچه طولانی در بهداشت صنعتی دارند و بر اساس مطالعات بر روی کارگران یا حیوانات آزمایشگاهی شکل گرفتهاند و برای به حداقل رساندن احتمال اثرات زیانآور ناشی از مواجهه با مواد بالقوه مخاطرهآمیز در محیط کار پایهگذاری شده اند. یک OEL عموما خاص یک ماده است (اگرچه گاهی اوقات به صورت عمومی بیان میشود مانند گردوغبارها) برای ایجاد یک OEL ممکن است دادههای کافی در دسترس نباشد به ویژه برای مواد NOAAS که در فناوریهای جدید استفاده میشود. برای موادی که برای آنها OEL ارایه نشده است به منظور بیان تبادل اطلاعات مخاطره و تصمیم گیری در خصوص کنترل مواجهه سالهاست که از دسته بندی مخاطرات استفاده میشود. دسته بندی مواد مذکور براساس دادهای محدود سم شناسی حاصل از مطالعات حیوانی انجام میشود دسته بندی مخاطرات عموما شامل دستههای کیفی با دامنهای از کمترین تا بالاترین شدت اثرات است بنابراین دسته بندی مخاطره نشاندهنده محدودهای از سمیتهای بالقوه برای یک ماده خاص یا دسته ای از مواد است. برخی از دسته بندیهای مخاطرات شامل OEBS مرتبط نیز میشود. اصطلاح OEB یک اصطلاح کلی و عمومی برای دامنهای از تراکم مواجهه است که در دستهبندی مخاطرات استفاده میشود دسته بندی مذکور با دامنه پتانسیل مخاطرات مرتبط است. برخلاف OEB دسته بندی مخاطره دامنهای از تراکمهای بالقوه یک ماده یا دستهای از مواد است که کارگران ممکن است در سناریوهای شغلی مشخص با آن مواجهه یابند. میزان مواجهه برپایه عواملی مانند مقدار NOAA که استفاده یا تولید شده ماهیت فرآیند و شکل NOAA از جمله غبارزایی است. در دستهبندی اقدامات کنترلی دسته بندی مخاطره و مواجهه برای تعیین دستهبندی اقدامات کنترلی برای هر سناریوی شغلی خاص با هم ا ادغام میشوند.
بخشی از برنامه عمومی ایمنی و بهداشت شغلی OELS OSH و OEBS هستند و برای شناسایی و تعیین ریسکهای ایمنی و بهداشتی مرتبط با یک فرآیند یا وظیفه خاص طراحی نشدهاند در واقع OELS و OEBS برای ارایه یک برنامه ایمنی و بهداشتی شغلی مبتنی بر سلامتی به منظور ارزیابی اثربخشی کنترل مواجههها و دیگر اقدامات مدیریت ریسک در نظر گرفته شده است. ارزیابی مواجهه با نانومواد شامل نانومواد کربنی مانند فولرن، گرافن نانولولههای کربنی تک جداره و چند جداره اکسیدهای فلزی تیتانیوم دی اکسید سیلیسیم دی اکسید، اکسید روی، اکسید آهن و فلزات نقره) و نانوذرات طلا به صورت یک چالش در حوزه بهداشت حرفهای باقیمانده است و مطالعات نسبتا کمی بر روی ویژگیهای مواجهه در محل کار با وجود دارد روشهای نمونهبرداری و تجزیه و تحلیلی که توانایی اندازهگیری با صحت نانومواد را داشته باشند. هنوز در حال توسعه هستند. اکثر وسایل نمونه برداری مانند شمارشگر ذرات برپایه متراکم شدن و شمارشگر نوری ذرات که تراکم عددی ذرات هوابرد را سنجش میکنند نمیتوانند مواجهههای محیطی به نانوذرات زمینهای را از NOAA در محیط شغلی افتراق دهند. اندازه گیری CNTS و CNFS هوابرد با استفاده از دستگاه سنجش روبشی اندازه ذره گاهی اوقات به دلیل قوس الکتریکی ناشی از بار کلوخههای CNT و CNF هوابرد در تجزیهگر افتراقی میتواند به صورت یک چالش منحصر به فرد نمود پیدا کند. اگرچه گروههای مختلفی در حال تلاش برای اندازه گیری و شمارش ساختارهای CNT با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری و یا سایر روشهای میکروسکوپی هستند. اما هنوز هیچ روش استانداردی برای اندازه گیری و شمارش ساختارهای CNTS وجود ندارد. به علاوه تعیین تراکم جرمی CNTS و CNFS براساس اندازهگیری کربن عنصری به صورت یک چالش باقیمانده است دلیل این امر، حضور منابع دیگری از کربن عنصری در محیط کار مانند مواد چندسازه (کامپوزیتی) آلی، آلودگی هوا و سوختهای دیزلی است که میتوانند در تعیین مواجهه با CNT و CNF مداخله ایجاد کنند. روشهای علمی و فنی مورد استفاده برای تعیین حدود مجاز مواجهه ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند. این امر میتواند منجر به ناهمگونی در حفاظت از کارگران از کشوری به کشور دیگر شود. از این رو داشتن یک چارچوب ارزیابی ایمنی و بهداشتی استوار برای NOAAS به جهت هماهنگسازی روشهای علمی مورد استفاده در ارایه OELS یک ضرورت و شامل استفاده از بهترین شواهد موجود برای تعمیم بین گونهها و مشخص کردن نوع دادهها و عدم قطیعتهای موجود در تعیین حد مجاز مواجهه شغلی است. این استاندارد یک برنامه همکاری مبتنی بر علم را برای ارزیابی چنین روشها و دادههای شغلی فعلی ارائه میدهد. احتمالا میتوان از روشهای فعلی ارزشیابی ریسک برای NOAAS هم استفاده کرد. اگرچه محدود بودن دادههای مخاطرات سلامتی برای بسیاری از NOAAS و تنوع قابل ملاحظه انواع NOAAS ساخته شده، سبب ایجاد چالش در ارایه و تکمیل OELS برای هر یک از NOAAS شده است. هرچند تاکنون تعداد کمی از OELS و OEBS برای NOAAS خاص ارایه شده است که توسط یک ارگان حکومتی به صورت تایید نشده است. یک پایه و اساس بهداشتی برای تصمیمات مدیریت ریسک شامل انتخاب و ارزیابی گزینههای کنترل مهندسی، روشهای استاندارد OELS و EBS برای NOAAS ، ارزیابی شواهد مرتبط به مخاطرات بالقوه NOAAS در محیط کار است یکی از اهداف این استاندارد شناسایی شباهتها و تفاوتهای موجود در روشهای مورد استفاده در ارایه OELS است. این ارزیابی ممکن است منجر به بهبود در روشها برای تعیین حدود یا دسته بندیهای مواجهه شود.
این استاندارد مروری جامع بر آخرین وضعیت ارایه MOELS و OEBS برای NOAAS دارد. رویکردهای فعلی برای ارزیابی دسته بندی مخاطرات پیش فرض در غیاب دادههای توکسیکولوژی اختصاصی NOAA شرح داده شده است. این رویکردها براساس راهبردهای فعلی دستهبندی اقدامات کنترلی و مخاطرات مانند مواردی که در استاندارد 2-12910 ISO/TS ارایه شده شکل گرفته است. در این استاندارد، وضعیت فعلی روشها و دادههای استفاده شده در ارایه OELS و OEBS برای NOAAS به همراه ارزیابی آن روشها در توسعه و تکمیل OELS فعلی شرح داده شده است. همچنین رویکردهای قطعی برای اقتباس OEBS برای NOAAS مانند آنهایی که براساس نحوه عمل زیستی و خصوصیات فیزیکی شیمیایی هستند و دارای دادههای محدود میباشند نیز مورد بحث قرار گرفته است مبنای چارچوب شرح داده شده در این استاندارد. ابلاغیه رویکردهای هوشمندانه NIOSH برای ارایه OELS یا OEBS برای نانومواد مهندسی شده است. این استاندارد سایر گزارشهای علمی را نیز مدنظر قرار داده است.
اولین مخاطبان هدف این استاندارد متخصصان بهداشت و ایمنی در دولت صنعت و دانشگاه است که تخصص لازم برای ارایه OELS و OEBS را براساس رهنمودهای این استاندارد دارند. به علاوه، رویکرد مبتنی بر شواهد بیان شده در این استاندارد ممکن است برای ارزیابی و یا تایید شماهای فعلی دسته بندی اقدامات کنترلی و مخاطرات و نیز برای تشخیص خلاء دادههای کلیدی مفید باشد برای دسته بندی اقدامات کنترلی به اطلاعات در زمینههای دسته بندی مخاطرات و مواجهات نیاز است. به همین نحو، ابزارهای دسته بندی اقدامات کنترلی تایید شده به طور گسترده مورد استفاده خواهد بود زیرا این ابزارها نیاز کمی به منابع و تخصص دارند (نسبت به ارزشیابی ریسک) جامع و برای گروه وسیعتری از افراد و مشاغل کوچک در دسترس است بنابراین این استاندارد میتواند به صورت مکمل برای استاندارد 2-12910 ISO/TS در زمینه دسته بندی اقدامات کنترلی برای نانومواد در نظر گرفته شود که در آن چگونگی فرآیند ارجاع نانومواد به دسته بندی مخاطرات مواجهه شغلی در غیاب شواهد علمی کافی برای ارایه OEL خاص توصیف شده است. به دلیل اختلاف در روشهای مورد استفاده توسط محققین بعضی از روشهای ذکر شده منجر به نتایجی میشود که متناسب و منسجم نیستند. در این موارد نتایج متنوع استفاده از اطلاعات، تعیین مطمئن میزانهای مواجهه را دشوار میکند. تلاش برای شناسایی روشهایی که منجر به نتایج صحیح و سازگار شود فراتر از محدوده این استاندارد است. در مواردی که روشها منجر به نتایج متنوع باشند. امید است که این استاندارد منجر به ارایه روشهای مکمل و سبب پیشرفت و بهبود شود برای تعیین میزانهای مواجهه و دسته ها میتوان به این بهبودها تکیه کرد.
اهداف این استاندارد شامل:
-توصیف چارچوب موجود مبتنی بر شواهد جهت ارایه OELS و OEBS برای NOAA ساخته شده.
-بررسی دادههای در دسترس کنونی و سایر رویکردها و روشهای مورد استفاده (به طور مثال مواد معیار و میزانهای مواجهه معیار) در تصمیم گیری مدیریت ریسک شغلی NOAAS
پیش بینی میشود که این استاندارد در ارایه و تکمیل روشهای استاندارد ارزشیابی مخاطره و ریسک کاربرد داشته باشد و ارزیابی سیستماتیک ریسک بالقوه بهداشتی ناشی از مواجهه شغلی با NOAAS را تسهیل نماید.
هدف از تدوین این استاندارد
هدف از تدوین این استاندارد بررسی اجمالی روشها و فرآیندهای در دسترس برای ارایه حدود مجاز مواجهه شغلی و دسته بندیهای مواجهه شغلی برای نانواشیاء ساخته شده و انبوهه و کلوخه های آن، به منظور استفاده در تصمیم گیریهای مرتبط با مدیریت ریسک بهداشت شغلی است.